Blowerdoortest in woningen en utiliteitsgebouwen

Als de luchtdichtheid van woningen of utiliteitsgebouwen onvoldoende is kost dat onnodig veel energie en de behaaglijkheid van de gebruikers gaat achteruit. Een blowerdoortest is een meting waarmee de luchtdoorlatendheid van een gebouw wordt bepaald. Je kunt daarbij ook vaststellen op welke plaatsen zich eventuele luchtlekkages bevinden.

Een blowerdoortest (ook wel luchtdichtheidsmeting of luchtdoorlatendheidsmeting genoemd) wordt in nieuwe woningen, kantoorgebouwen, scholen, zwembaden, enzovoorts meestal uitgevoerd vlak vóór de eindoplevering. Soms is het ook handig om al voordat de afbouw aanvangt een blowerdoortest te doen. Er is dan nog genoeg tijd om eventuele lekkages aan te pakken. Wij helpen bouwbedrijven graag een handje verder met onze gratis “Uitvoerderschecklist luchtdicht bouwen”.

 

TarievenBlowerdoortest of luchtdichtheidsmeting in een woning

Voor woningbouwprojecten hebben wij vaste tarieven met staffelkortingen én een kortingsregeling. Stuur ons een korte e-mail met daarin de bouwlocatie en het aantal te beproeven woningen. U krijgt van ons binnen 24 uur een prijsopgave. De kosten voor het beproeven van utiliteitsgebouwen hangen van meerdere factoren af die we het beste telefonisch met u kunnen bespreken. Bel ons op 036-5220043 (check onze openingstijden).

 

Meer weten?

Luchtdichtheid van gebouwen nader toegelicht
Hoe werkt een blowerdoortest?
Wettelijk eisen en het meetproces
Wat zijn de energiekosten van luchtlekkages?

Blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting in een zwembad