Infiltest

De door ISOVAST ontwikkelde InfilTest® is hét antwoord op de vraag hoe luchtdicht bouwen door een bouwkundig aannemer zelf onder controle kan worden gehouden. Het idee is simpel: creëer onderdruk en voel met uw handen waar er in de woning onbedoeld lucht van buiten naar binnen stroomt.

Infiltest1

De InfilTest® is een slim en makkelijk verplaatsbaar apparaat waarmee een woning of ander bouwwerk al tijdens de ruwbouwfase beproefd kan worden. Een speciaal hiervoor gekozen ventilator is in gebouwd in een robuust frame dat zonder veel moeite kan worden ingeklemd in een standaard buitendeurkozijn. In het frame is een snelheidsregelaar en een schokbestendige drukverschilmeter opgenomen. Een beknopte gebruiksinstructie is op het apparaat aangebracht. De met de InfilTest® te behalen onderdruk is ruim voldoende om ook grotere woningen te kunnen beproeven onder omstandigheden waarbij onvoorziene luchtlekkages nog niet zijn afgedicht.

 

“ De InfilTest kwam voor ons project op het juiste moment ”

Volgens Aart-Jan van Wijncoop, projectleider bij Van Dijk Bouw uit Hardenberg, werd de InfilTest® op het juiste moment aan hem geïntroduceerd. De 18 zorgappartementen die Van Dijk in de spoorzone van Enschede realiseert bevatten namelijk een uniek vloersysteem. Deze bevat een holle ruimte die de kans op luchtlekkages door uitvoeringsfouten groter maakt dan bij traditionele vloersystemen. Het was voor Van Wijncoop dus zaak om hier veel aandacht aan te besteden. De medewerkers van Van Dijk en haar onderaannemers hebben de InfilTest® in diverse afbouwstadia steekproefsgewijs gebruikt om te zoeken naar overgebleven luchtlekkages. De uiteindelijke luchtdichtheidsmeting door een ISOVAST liet bij de oplevering een veel betere luchtdichtheid zien dan waar Van Wijncoop op zou worden afgerekend. Een prima prestatie voor het gehele team en ook nog zonder faalkosten!

 

Infiltest2

Bruikbaar voor meer toepassingen dan alleen maar woningbouw

De InfilTest® is niet alleen geschikt voor woningbouw maar ook voor een hele lijst andere toepassingen zoals het beproeven van:

– Utiliteitsgebouwen
– Luchtdicht kitwerk
– MRSA ruimten en OK’s in ziekenhuizen
– Laboratoriumruimten
– Ruimten met gasblussing
– Koel- en vrieshuizen (tot maar liefst 300.000 m3 groot)
– Datacenters
– Zuurstofarme opslagruimten

De InfilTest® kan door ons kosteloos aan u worden gedemonstreerd in één van uw bouwprojecten, het liefst aan het einde van de ruwbouwfase. Wilt u als bouwkundig aannemer een kosteloze demonstratie in uw bouwproject of wilt u de InfilTest® direct bestellen?
Bel: 036-5220043.

 

De kosten voor aanschaf van de InfilTest® bedragen € 1695,-  (excl. 21% BTW en transportkosten).

Klik hier voor het downloaden van de folder
Klik hier voor het downloaden van het bestelformulier