
Contactgeluid?
Wij meten het zeker!
Meten van contactgeluidisolatie
Contactgeluid ontstaat wanneer harde materialen een vloer raken. Lopen of het schuiven met stoelen zijn hiervan voorbeelden. Met name wanneer een harde vloerafwerking is toegepast kan contactgeluid ontstaan dat voor de buren als hinderlijk kan worden ervaren.
De mate waarin een vloer gevoelig is voor overdracht van contactgeluid verschilt. Dit is afhankelijk van de massa van de constructie, de geometrische vorm en de constructieve koppelingen met wanden en andere vloeren. Contactgeluidisolatie in gebouwen dient aan minimale wettelijke eisen te voldoen. Deze minimale eisen uit het Bouwbesluit leveren in de praktijk echter beperkte bescherming.
ISOVAST meet de contactgeluidisolatie volgens NEN 5077 en NPR 5097. Dit gebeurt met een contactgeluidgenerator, ook wel hamerapparaat of tappingmachine genoemd. Hiermee wordt zo’n tien keer per seconde met een zekere kracht op de vloer ‘geklopt’. Het geproduceerde contactgeluid wordt dan gemeten in een aangrenzende ruimte. Aan de hand van verschillende metingen waarin ook de nagalmtijd en stoorgeluid uit de omgeving worden meegenomen, kan het eindresultaat worden berekend.
De contactgeluidisolatie wordt uitgedrukt als het A-gewogen contactgeluidniveau LnT,A. Soms wordt er nog gewerkt met de inmiddels vervallen ‘isolatie-index’ Ico.

Dagelijks in heel Nederland
Afstand geen bezwaar. Onze meettechnici rijden dagelijks naar bouwplaatsen in heel Nederland.

One-stop-shopping
We hebben alle relevante meettechnieken in huis om bouwfysische beproevingen integraal en binnen één opdracht uitvoeren.

Flexibele partner
Zit het een keer tegen en kan de meetafspraak niet doorgaan? Dan maken we gewoon weer een nieuwe afspraak.

Grootste meetcapaciteit
Zelfs de allergrootste gebouwen zijn voor ons geen probleem, we hebben de grootste meetcapaciteit voor luchtdichtheid.