Gevelgeluid?

Wij meten het zeker!

Meten van de geluidswering van gevels

Er gelden minimale eisen voor de gevelgeluidwering. Als een gebouw zich in een omgeving met veel geluidsbelasting bevindt dan kunnen er extra eisen aan de geluidswering van gevels (en daken) worden gesteld. Een hoge geluidsbelasting ontstaat bijvoorbeeld in de nabije omgeving van een verkeersweg of spoorweg. 

Tijdens de geluidsmeting wordt de gevel aan de buitenzijde met een versterkt ruissignaal aangestraald waarbij we in de woning of het gebouw op diverse plaatsen het geluidsniveau meten.

De kwaliteit van de geluidwering van gevels wordt uitgedrukt als de Karakteristieke geluidwering, afgekort als GA,k. De specialisten van ISOVAST meten de gevelgeluidwering conform NEN 5077 en NPR 5097. Ook wordt hierbij rekening gehouden met de nagalmtijd binnen het gebouw en eventueel stoorgeluid uit de omgeving. De meting van geluidwering van gevels vindt altijd plaats na voltooiing van een gebouw.

Dagelijks-in-de-bouw

Dagelijks in de bouw

Onze meettechnici werken dagelijks in projecten voor woningbouw en utiliteitsbouw. Wij meten op het gebied van luchtdichtheid, geluid en isolatiekwaliteit.

Precisie-in-high-care

Precisie in High care

Ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsindustrie bouwen op onze luchtdichtheidsmetingen. Zij nemen geen risico rond besmettingsgevaar of vervuiling. Wij toetsen de kwaliteit van de drukhiërarchie.

Grootste-capaciteit

Grootste capaciteit

ISOVAST is het grootste meetbedrijf in Nederland als het gaat om de meetcapaciteit voor de extra grote gebouwen. Wij voeren metingen uit  in distributiecentra en coldstores door heel Europa.

Datacenters-beschermd

Datacenters Beschermd

Blusgassystemen beschermen de kostbare data die opgeslagen ligt in serverruimtes of datacentrums. Onze specialisten berekenen de standtijd van het blusgas aan de hand van een doorfantest.