Gevelgeluid?

Wij meten het zeker!

Meten van de geluidswering van gevels

Er gelden minimale eisen voor de gevelgeluidwering. Als een gebouw zich in een omgeving met veel geluidsbelasting bevindt dan kunnen er extra eisen aan de geluidswering van gevels (en daken) worden gesteld. Een hoge geluidsbelasting ontstaat bijvoorbeeld in de nabije omgeving van een verkeersweg of spoorweg. 

Tijdens de geluidsmeting wordt de gevel aan de buitenzijde met een versterkt ruissignaal aangestraald waarbij we in de woning of het gebouw op diverse plaatsen het geluidsniveau meten.

De kwaliteit van de geluidwering van gevels wordt uitgedrukt als de Karakteristieke geluidwering, afgekort als GA,k. De specialisten van ISOVAST meten de gevelgeluidwering conform NEN 5077 en NPR 5097. Ook wordt hierbij rekening gehouden met de nagalmtijd binnen het gebouw en eventueel stoorgeluid uit de omgeving. De meting van geluidwering van gevels vindt altijd plaats na voltooiing van een gebouw.

ISOVAST-dagelijks-door-heel-nederland

Dagelijks in heel Nederland

Afstand geen bezwaar. Onze meettechnici rijden dagelijks naar bouwplaatsen in heel Nederland.

Blowerdoor-Geluid-thermografie-waterdicht test

One-stop-shopping

We hebben alle relevante meettechnieken in huis om bouwfysische beproevingen integraal en binnen één opdracht uitvoeren.

Flexibele partner

Zit het een keer tegen en kan de meetafspraak niet doorgaan? Dan maken we gewoon weer een nieuwe afspraak.

ISOVAST-grootste-meetcapaciteit

Grootste meetcapaciteit

Zelfs de allergrootste gebouwen zijn voor ons geen probleem, we hebben de grootste meetcapaciteit voor luchtdichtheid.