Luchtdichtheid?

Wij meten het zeker!

De blowerdoortest

Het meten van de luchtdichtheid gebeurt met een druktest, ook wel blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting genoemd. Hierbij wordt het gebouw, de woning of de ruimte met een ventilator op druk gezet door lucht er uit te zuigen of in te blazen.

Tijdens de blowerdoortest wordt er gemeten hoeveel lucht er via onbedoelde kieren en gaten stroomt. De uitkomst van de test is een waarde die kan worden vergeleken met gestelde eisen of ambitie.

Tegelijk met de meting kan met behulp van diverse hulpmiddelen ook worden vastgesteld waar eventuele luchtlekkages zitten zodat onze rapportage het uitgangspunt vormt voor eventuele herstelwerkzaamheden door derden.

Dagelijks-in-de-bouw

Dagelijks in de bouw

Onze meettechnici werken dagelijks in projecten voor woningbouw en utiliteitsbouw. Wij meten op het gebied van luchtdichtheid, geluid en isolatiekwaliteit.

Precisie-in-high-care

Precisie in High care

Ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsindustrie bouwen op onze luchtdichtheidsmetingen. Zij nemen geen risico rond besmettingsgevaar of vervuiling. Wij toetsen de kwaliteit van de drukhiërarchie.

Grootste-capaciteit

Grootste capaciteit

ISOVAST is het grootste meetbedrijf in Nederland als het gaat om de meetcapaciteit voor de extra grote gebouwen. Wij voeren metingen uit  in distributiecentra en coldstores door heel Europa.

Datacenters-beschermd

Datacenters Beschermd

Blusgassystemen beschermen de kostbare data die opgeslagen ligt in serverruimtes of datacentrums. Onze specialisten berekenen de standtijd van het blusgas aan de hand van een doorfantest.