Luchtgeluid?

Wij meten het zeker!

Meten van luchtgeluidisolatie

Luchtgeluidisolatie is de mate waarin een ruimtescheiding zoals een wand of vloer weerstand biedt tegen geluiden die zich door de lucht verplaatsen zoals een gesprek of muziek. Luchtgeluidisolatie kan betrekking hebben op ruimtescheidingen tussen twee verschillende woningen onderling maar ook op ruimtescheidingen binnen dezelfde woning. 

Luchtgeluid verplaatst zich dus via de lucht en niet door de gebouwconstructie zoals bij contactgeluid. Wel kunnen wanden een rol spelen wanneer deze door luchtgeluid in trilling worden gebracht en daarmee het geluid op een andere ruimte overbrengen.

ISOVAST meet de luchtgeluidisolatie volgens NEN 5077 en NPR 5097. Aan de ene kant van de muur of vloer wordt met een speciale rondstralende luidspreker een flink versterkt ruissignaal weergegeven dat aan de andere kant van de ruimtescheiding wordt gemeten. Aan de hand van verschillende metingen waarin ook de nagalmtijd en stoorgeluid uit de omgeving worden meegenomen, kan het eindresultaat worden berekend.

De luchtgeluidisolatie van een ruimtescheiding wordt uitgedrukt als het A-gewogen karakteristieke luchtgeluidniveauverschil DnT,A,k  of het A-gewogen luchtgeluidniveauverschil DnT,A.

ISOVAST-dagelijks-door-heel-nederland

Dagelijks in heel Nederland

Afstand geen bezwaar. Onze meettechnici rijden dagelijks naar bouwplaatsen in heel Nederland.

Blowerdoor-Geluid-thermografie-waterdicht test

One-stop-shopping

We hebben alle relevante meettechnieken in huis om bouwfysische beproevingen integraal en binnen één opdracht uitvoeren.

Flexibele partner

Zit het een keer tegen en kan de meetafspraak niet doorgaan? Dan maken we gewoon weer een nieuwe afspraak.

ISOVAST-grootste-meetcapaciteit

Grootste meetcapaciteit

Zelfs de allergrootste gebouwen zijn voor ons geen probleem, we hebben de grootste meetcapaciteit voor luchtdichtheid.