Luchtgeluid?

Wij meten het zeker!

Meten van luchtgeluidisolatie

Luchtgeluidisolatie is de mate waarin een ruimtescheiding zoals een wand of vloer weerstand biedt tegen geluiden die zich door de lucht verplaatsen zoals een gesprek of muziek. Luchtgeluidisolatie kan betrekking hebben op ruimtescheidingen tussen twee verschillende woningen onderling maar ook op ruimtescheidingen binnen dezelfde woning. 

Luchtgeluid verplaatst zich dus via de lucht en niet door de gebouwconstructie zoals bij contactgeluid. Wel kunnen wanden een rol spelen wanneer deze door luchtgeluid in trilling worden gebracht en daarmee het geluid op een andere ruimte overbrengen.

ISOVAST meet de luchtgeluidisolatie volgens NEN 5077 en NPR 5097. Aan de ene kant van de muur of vloer wordt met een speciale rondstralende luidspreker een flink versterkt ruissignaal weergegeven dat aan de andere kant van de ruimtescheiding wordt gemeten. Aan de hand van verschillende metingen waarin ook de nagalmtijd en stoorgeluid uit de omgeving worden meegenomen, kan het eindresultaat worden berekend.

De luchtgeluidisolatie van een ruimtescheiding wordt uitgedrukt als het A-gewogen karakteristieke luchtgeluidniveauverschil DnT,A,k  of het A-gewogen luchtgeluidniveauverschil DnT,A.

Dagelijks-in-de-bouw

Dagelijks in de bouw

Onze meettechnici werken dagelijks in projecten voor woningbouw en utiliteitsbouw. Wij meten op het gebied van luchtdichtheid, geluid en isolatiekwaliteit.

Precisie-in-high-care

Precisie in High care

Ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsindustrie bouwen op onze luchtdichtheidsmetingen. Zij nemen geen risico rond besmettingsgevaar of vervuiling. Wij toetsen de kwaliteit van de drukhiërarchie.

Grootste-capaciteit

Grootste capaciteit

ISOVAST is het grootste meetbedrijf in Nederland als het gaat om de meetcapaciteit voor de extra grote gebouwen. Wij voeren metingen uit  in distributiecentra en coldstores door heel Europa.

Datacenters-beschermd

Datacenters Beschermd

Blusgassystemen beschermen de kostbare data die opgeslagen ligt in serverruimtes of datacentrums. Onze specialisten berekenen de standtijd van het blusgas aan de hand van een doorfantest.