Nagalmtijd?

Wij meten het zeker!

Meten van nagalmtijd

De nagalmtijd van een ruimte bepaalt hoe die ruimte qua geluid wordt beleefd. Dit wordt ook wel ruimteakoestiek genoemd. Nagalm ontstaat als geluid niet alleen direct de ontvanger bereikt maar ook via reflecties van wanden, vloer en plafond. Een langere nagalmtijd is misschien wenselijk voor een concertzaal maar voor veel andere soorten van gebruik kan dit tot hinder leiden zoals een slechte spraakverstaanbaarheid.

ISOVAST meet de nagalmtijd in ruimten conform NEN 5077 en NPR 5097. In de ruimte wordt een luidspreker opgesteld waarmee een ruisgeluid wordt geproduceerd. Het ruisgeluid wordt op enig moment stopgezet waarna wordt gemeten hoe lang het duurt totdat het geluidsniveau tot een bepaalde waarde is afgenomen. Deze gemeten tijd heet de nagalmtijd.

Bij alle andere typen metingen die wij verrichten wordt ter correctie door ons ook altijd een nagalmtijdmeting verricht. Dat is nodig omdat een geluid in een ruimte met lange nagalmtijd luider wordt waargenomen dan met een korte nagalmtijd. Door deze correctie leidt bijvoorbeeld een luchtgeluidmeting in een lege ruimte tot dezelfde resultaten als bij een ingerichte ruimte.

ISOVAST-dagelijks-door-heel-nederland

Dagelijks in heel Nederland

Afstand geen bezwaar. Onze meettechnici rijden dagelijks naar bouwplaatsen in heel Nederland.

Blowerdoor-Geluid-thermografie-waterdicht test

One-stop-shopping

We hebben alle relevante meettechnieken in huis om bouwfysische beproevingen integraal en binnen één opdracht uitvoeren.

Flexibele partner

Zit het een keer tegen en kan de meetafspraak niet doorgaan? Dan maken we gewoon weer een nieuwe afspraak.

ISOVAST-grootste-meetcapaciteit

Grootste meetcapaciteit

Zelfs de allergrootste gebouwen zijn voor ons geen probleem, we hebben de grootste meetcapaciteit voor luchtdichtheid.