Nagalmtijd?

Wij meten het zeker!

Meten van nagalmtijd

De nagalmtijd van een ruimte bepaalt hoe die ruimte qua geluid wordt beleefd. Dit wordt ook wel ruimteakoestiek genoemd. Nagalm ontstaat als geluid niet alleen direct de ontvanger bereikt maar ook via reflecties van wanden, vloer en plafond. Een langere nagalmtijd is misschien wenselijk voor een concertzaal maar voor veel andere soorten van gebruik kan dit tot hinder leiden zoals een slechte spraakverstaanbaarheid.

ISOVAST meet de nagalmtijd in ruimten conform NEN 5077 en NPR 5097. In de ruimte wordt een luidspreker opgesteld waarmee een ruisgeluid wordt geproduceerd. Het ruisgeluid wordt op enig moment stopgezet waarna wordt gemeten hoe lang het duurt totdat het geluidsniveau tot een bepaalde waarde is afgenomen. Deze gemeten tijd heet de nagalmtijd.

Bij alle andere typen metingen die wij verrichten wordt ter correctie door ons ook altijd een nagalmtijdmeting verricht. Dat is nodig omdat een geluid in een ruimte met lange nagalmtijd luider wordt waargenomen dan met een korte nagalmtijd. Door deze correctie leidt bijvoorbeeld een luchtgeluidmeting in een lege ruimte tot dezelfde resultaten als bij een ingerichte ruimte.

Dagelijks-in-de-bouw

Dagelijks in de bouw

Onze meettechnici werken dagelijks in projecten voor woningbouw en utiliteitsbouw. Wij meten op het gebied van luchtdichtheid, geluid en isolatiekwaliteit.

Precisie-in-high-care

Precisie in High care

Ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsindustrie bouwen op onze luchtdichtheidsmetingen. Zij nemen geen risico rond besmettingsgevaar of vervuiling. Wij toetsen de kwaliteit van de drukhiërarchie.

Grootste-capaciteit

Grootste capaciteit

ISOVAST is het grootste meetbedrijf in Nederland als het gaat om de meetcapaciteit voor de extra grote gebouwen. Wij voeren metingen uit  in distributiecentra en coldstores door heel Europa.

Datacenters-beschermd

Datacenters Beschermd

Blusgassystemen beschermen de kostbare data die opgeslagen ligt in serverruimtes of datacentrums. Onze specialisten berekenen de standtijd van het blusgas aan de hand van een doorfantest.