waterdichtheid?
Wij meten het zeker!

Vraag een meting aan

Spraybartest en waterhosetest 

Om aan te tonen of wordt voldaan aan waterdichtheidseisen dient gebruik te worden gemaakt van de spraybartest conform NEN-EN 1027 voor raam- en deurkozijnen.

Met behulp van meerdere sproeiers wordt een waterfilm op het kozijnvlak aangebracht. Om het benodigde drukverschil te creëren, oplopend tot 650 Pascal en zelfs hoger, dient ook een proefkast te worden gebouwd tegen de binnenzijde van de gevel.

Vaak wordt de waterdichtheidstest uitgevoerd in combinatie met een speciale luchtdichtheidsmeting voor raam- en deurkozijnen conform NEN-EN 1026.

Als er om praktische redenen geen proefkast kan worden gebouwd of als de meting van de waterdichtheid slechts een indicatief karakter heeft kan als alternatief gebruik worden gemaakt van de Waterhosetest volgens AAMA 501.2. Hierbij wordt met behulp van een pistool met een speciale nozzle een naad van 1,5 meter lengte gedurende 5 minuten besproeid. De Waterhosetest kan ook worden gebruikt voor het beproeven van voegen in gesloten geveldelen.

zie ook: luchtdichtheidsmeting

Vraag een meting aan

Dagelijks in de bouw

Onze meettechnici werken dagelijks in projecten voor woningbouw en utiliteitsbouw. Wij meten op het gebied van luchtdichtheid, geluid en isolatiekwaliteit.

Precisie in High care

Ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsindustrie bouwen op onze luchtdichtheidsmetingen. Zij nemen geen risico rond besmettingsgevaar of vervuiling. Wij toetsen de kwaliteit van de drukhiërarchie.

Grootste capaciteit

ISOVAST is het grootste meetbedrijf in Nederland als het gaat om de meetcapaciteit voor de extra grote gebouwen. Wij voeren metingen uit  in distributiecentra en coldstores door heel Europa.

Datacenters Beschermd

Blusgassystemen beschermen de kostbare data die opgeslagen ligt in serverruimtes of datacentrums. Onze specialisten berekenen de standtijd van het blusgas aan de hand van een doorfantest.

Advies? Bel onze specialisten: 036 522 00 43

ISOVAST
Jupiterweg 6, Zeewolde
Postbus 188, 3890 AD Zeewolde

Telefoon: 036-5220043
Op werkdagen telefonisch bereikbaar
van 8:30 tot 17.00 uur

IBAN NL52 INGB 0665147872
BTW nummer: NL813277656 B01
KvK-nummer: 39083995

Verstuur een bericht

14 + 11 =