Waterdichtheid?

Wij meten het zeker!

Spraybartest en waterhosetest

Om aan te tonen of wordt voldaan aan waterdichtheidseisen dient gebruik te worden gemaakt van de spraybartest conform NEN-EN 1027 voor raam- en deurkozijnen.

Met behulp van meerdere sproeiers wordt een waterfilm op het kozijnvlak aangebracht. Om het benodigde drukverschil te creëren, oplopend tot 650 Pascal en zelfs hoger, dient ook een proefkast te worden gebouwd tegen de binnenzijde van de gevel.

Vaak wordt de waterdichtheidstest uitgevoerd in combinatie met een speciale luchtdichtheidsmeting voor raam- en deurkozijnen conform NEN-EN 1026.

Als er om praktische redenen geen proefkast kan worden gebouwd of als de meting van de waterdichtheid slechts een indicatief karakter heeft kan als alternatief gebruik worden gemaakt van de Waterhosetest volgens AAMA 501.2. Hierbij wordt met behulp van een pistool met een speciale nozzle een naad van 1,5 meter lengte gedurende 5 minuten besproeid. De Waterhosetest kan ook worden gebruikt voor het beproeven van voegen in gesloten geveldelen.

ISOVAST-dagelijks-door-heel-nederland

Dagelijks in heel Nederland

Afstand geen bezwaar. Onze meettechnici rijden dagelijks naar bouwplaatsen in heel Nederland.

Blowerdoor-Geluid-thermografie-waterdicht test

One-stop-shopping

We hebben alle relevante meettechnieken in huis om bouwfysische beproevingen integraal en binnen één opdracht uitvoeren.

Flexibele partner

Zit het een keer tegen en kan de meetafspraak niet doorgaan? Dan maken we gewoon weer een nieuwe afspraak.

ISOVAST-grootste-meetcapaciteit

Grootste meetcapaciteit

Zelfs de allergrootste gebouwen zijn voor ons geen probleem, we hebben de grootste meetcapaciteit voor luchtdichtheid.